Zaatari Djinn in het Filmhuis Gouda

voorstellingen

do 21 september 20:30
za 23 september 18:30
di 26 september 14:00
reserveren

Elke dag nemen overal ter wereld mensen de moeilijkste beslissing in hun leven: ze besluiten hun huis te verlaten in de hoop elders een beter leven te kunnen leiden. In het kader van de recente vluchtelingenstroom uit Syrië, toont Amnesty International Groep Gouda, in samenwerking met het Filmhuis Gouda, eind september de film Zaatari Djinn.

In deze poëtische documentaire volgen we vier Syrische kinderen, die wonen in Zaatari een vluchtelingenkamp met 80.000 bewoners in Jordanië. Zaatari is in korte tijd uitgegroeid van vluchtelingenkamp tot een kleine stad. Ongeveer tachtig procent van de inwoners is kind en regisseur Catherine van Campen koos vier van hen uit om te volgen.

Rondom de film geeft Amnesty Gouda informatie over haar activiteiten. Tijdens de voorstelling van donderdag 21 september is regisseur Catherine van Campen aanwezig voor een inleiding en om het gesprek aan te gaan met de bezoekers.

Zaatari Djinn

Zaatari is een vluchtelingenkamp met 80.000 bewoners in Jordanië. In deze poëtische documentaire volgen we vier Syrische kinderen, die ieder op hun eigen manier overleven in deze kleine maatschappij.

Zaatari is in korte tijd uitgegroeid van vluchtelingenkamp tot een kleine stad met prefab woningen, straten, scholen, een ziekenhuis en vele kleine winkels. Zo’n tachtig procent van de inwoners is kind en regisseur Catherine van Campen (GARAGE 2.0) koos er vier uit om te volgen en een vijfde als muze.

website filmhuis

Onderteken de petitie

STUUR VLUCHTELINGEN EN MIGRANTEN NIET TERUG NAAR DE LIBISCHE HEL.

Kies ervoor om levens te redden! Teken de petitie en dring er bij premier Rutte op aan niet mee te werken aan het terugsturen van vluchtelingen en migranten naar Libië.

teken de petitie