Schrijfmarathon 2017

beeldmerk3Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden op 9 december. Ze schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die worden gediscrimineerd om wie ze zijn of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Met succes. Gevangenen komen vrij, foltering stopt en onderdrukkende wetten worden aangepast. En mensen voelen zich enorm gesteund.

‘De berichtjes vanaf de andere kant van de gevangenismuur vormden een enorme bron van kracht voor mij in mijn voortdurende strijd voor vrijheid.’ – Albert Woodfox, Amerika

Doe dit jaar ook mee. Schrijf tegen onrecht!

Zaterdag 9 december tussen 12.00 en 16.00 uur;

  • Wereldwinkel Gouda, Lange Groenendaal 38
  • Stationsplein 1e (hoekpand tegenover station)

Vrijdag 8 december tussen 11:00 en 13.00 uur;

  • Ontmoetingskerk, Dunantsingel 314

Eerste brief

De eerste brief wordt dit jaar geschreven door wethouder Dijkstra (CU) om 12:00 uur op de locatie bij het station.

Vorig jaar werden er vanuit Nederland maar liefst 101.892 handgeschreven brieven verstuurd. Alle brieven die we schrijven vormen een enorme vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Ook de brieven voor de slachtoffers zijn heel belangrijk. Te weten dat er mensen over de hele wereld voor hen opkomen, geeft ze de kracht om vol te houden.

‘Ik las de brieven. Ik las ze allemaal. De brievenschrijvers doen het mooiste wat ze kunnen: mensen in onrechtvaardige situaties helpen. Het voelt fantastisch’ – Yecenia Armenta, Mexico

Ook dit jaar schrijven we weer voor mensen als Yecenia Armenta  die door het schrijven van de brieven vorig jaar is vrijgekomen. Onze steun is hard nodig.

Laat zien dat je ook mee doet!

Meld je aan via een Facebook-event en laat zien dat je komt

We schrijven dit jaar onder andere voor

We schrijven dit jaar onder andere voor Ni Yulan uit China. Zij is gemarteld, geïntimideerd, zat ten onrechte gevangen en werd zeker zeven keer uit haar huis gezet. Ze komt vreedzaam op voor mensen die gedwongen werden hun huis te verlaten, maar wordt door de autoriteiten voortdurend lastiggevallen.