dukhtar

voorstellingen

do 22 september 20:30
za 24 september 18:30
ma 26 september 20:30
reserveren

Eind september is weer het jaarlijkse filmprogramma van Amnesty Gouda in het Filmhuis.

Dit jaar draait Amnesty Gouda de film Dukhtar, een Pakistaanse film van Afia Nathaniel. Een prachtig drama over een moeder die met haar 10-jarige dochter vlucht om uithuwelijking te voorkomen.

Rondom de film geeft Amnesty Gouda informatie over haar activiteiten. De voorstelling van donderdag 22 september wordt ingeleid door een (Engelstalige) lezing van Margaret Kernan, medewerkster van de Leidse organisatie International Child Development Initiatives (iCDi).

Dukhtar, een prachtig drama

Op vijftienjarige leeftijd werd Allah Rakhi uitgehuwelijkt aan het veel oudere stamhoofd Daulat Khan, die haar van Lahore meenam naar de bergen van Pakistan. Twintig jaar later wil haar man vrede sluiten met Tor Gul, de leider van een rivaliserende stam, en daarvoor zal hij de stamleider hun 10-jarige dochter Zainab ten huwelijk aanbieden.

Allah Rakhi wil niet dat haar dochter hetzelfde meemaakt als zijzelf en ze vlucht met haar naar Lahore. Ze kunnen mee met Sohail, een sympathieke vrachtwagenchauffeur. Allah Rakhi heeft de man voorgelogen over de reden van hun reis en wanneer Sohail de ware toedracht toch te weten komt, stelt zich de vraag of hij moeder en dochter nog wel verder wil helpen.

website filmhuis