Tentoonstelling ‘Wat betekenen Mensenrechten voor jou?’

We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met de tentoonstelling naar aanleiding van onze kunstwedstrijd ‘Wat betekenen Mensenrechten voor jou?’ en de locaties waar die gaat plaatsvinden! Alles begint nu vorm te krijgen en dit is het programma zoals het nu bekend is:

26 april – 27 mei

Tentoonstelling in het Nelson Mandela Centrum in Gouda. Op 26 april wordt de tentoonstelling ingericht, waarna de officiele opening op zondag 5 mei zal zijn.

Opening: 5 mei, om 14 uur door Mohammed Mohandis.

Na de opening volgt het bekendmaken van de winnaar en de prijsuitreiking!

Verder is er daarna die middag nog een vredeswandeling vanuit en terugkerend in het NMC. (Als je mee wilt lopen met de wandeling, kun je je opgeven via www.stichting21maart.nl/vredeswandeling. Er zal een link komen via welke je je kunt inschrijven). Amnesty zal ook te vinden zijn op de minimarkt die aansluitend zal plaatsvinden.

Op 27 mei wordt de tentoonstelling in het NMC weggehaald, de kunstwerken worden vanuit daar naar de Garenspinnerij vervoerd en daarna wordt daar de tentoonstelling ingericht.

27 mei – 5 juli

Tentoonstelling in Cultuurhuis De Garenspinnerij

Opening: 1 juni, om 15 uur.

Bij de opening zal Gouda’s stadsdichter een werk voordragen en dat is ook gevraagd aan de op zaterdag 16 maart gekozen junior stadsdichter. Bij deze tentoonstelling zullen ook gedichten worden opgehangen, geschreven door de Dichters op Donderdag. Ook voor deze gedichten is het thema ‘Wat betekenen Mensenrechten voor jou?’.

26 september – 30 oktober

Tentoonstelling in het Evertshuis in Bodegraven. De tentoonstelling in Bodegraven zal door de Amnesty groep Bodegraven worden verzorgd.

Op alle locaties werken we eraan om rond de tentoonstelling activiteiten te organiseren waarmee we het gesprek met en tussen diverse (groepen) mensen over mensenrechten willen aanzwengelen. Hou de website en de socials in de gaten om op de hoogte te blijven!

Wij hopen dat jullie de tentoonstelling boeiend vinden en allemaal komen kijken op een van de locaties!