Amnesty gastlesdocenten gevraagd

Amnesty Gouda vraagt al vele jaren actief aandacht voor mensenrechten.

Zo zijn er elk jaar activiteiten voor Write for Rights rond 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens en op 4 en 5 mei. Wij bedachten een mensenrechtenwandeling in Gouda, die iedereen kan lopen en deze zomer voerden we op de Markt actie voor jongeren in Iran.

Een belangrijk onderdeel is ook het geven van gastlessen op scholen.

We zoeken hiervoor (oud-) leerkrachten en docenten met hart voor het geven van lessen over kinderrechten/mensenrechten. 

Hiervoor zijn vanuit Amnesty Nederland voor de verschillende leeftijden en onderwerpen passende lespakketten beschikbaar. Deze kun je zelf aanpassen aan wat door een school wordt gevraagd. Meer informatie over gastlessen en lespakketten vind je op https://www.amnesty.nl/wat-we-doen/educatie/gastdocenten .

Op dit moment zoeken we vooral mensen voor lessen in het primair onderwijs.  Maar ben je bekend met of geïnteresseerd in het geven van lessen in het voorgezet onderwijs of mbo, dan nodigen we je van harte uit om ook te reageren.

Wij willen voor die doelgroepen ook gastlessen gaan organiseren en meedenkers en meedoeners daarbij zijn zeer welkom!

Wil en kun jij je hiervoor inzetten of ken jij iemand met interesse om dit te doen? Mail ons dan via: secretariaat@gouda.amnesty.nl .

Heb je nog vragen of opmerkingen mail ons of app/bel met Jantine Hansen, tel.nr 06-42099240.

We horen heel graag van je!

Met vriendelijke groeten,

Amnesty Gouda

Jantine Hansen en Janneke van Marion