Wedstrijd van Amnesty groep Gouda

Wat betekenen Mensenrechten voor jou?

Mensenrechten gelden voor alle mensen (https://www.amnesty.nl/encyclopedie/universele-verklaring-van-de-rechten-van-de-mens-uvrm-volledige-tekst) en kunnen voor iedere persoon een andere betekenis hebben. Want we zijn allemaal gelijkwaardig, maar niet hetzelfde.

Juist die diversiteit willen wij zien! Wat betekenen mensenrechten voor jou?

Wat houdt de wedstrijd in?

Maak een kunstwerk met als thema “Wat betekenen Mensenrechten voor jou”.  Geef het kunstwerk een titel en een korte tekst met het idee achter het kunstwerk. Vermeld je naam en leeftijd (18- of 18+)

Als je meedoet geef je toestemming dat Amnesty Gouda de foto van je kunstwerk mag gebruiken voor de expositie, on tour in de (zeer) wijde omgeving van Gouda/Bodegraven, in folders e.d. over de expositie(s) op scholen, bij dialogen, op websites en sociale media met vermelding van de naam van de maker. Een jury zal de inzendingen beoordelen. De beste werken worden geselecteerd voor de tentoonstelling. De winnaars krijgen een prominente plaats in de tentoonstelling; we overhandigen bij de opening van de tentoonstelling 3 kleine prijzen aan de makers van de 3 beste kunstwerken. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Wie mag meedoen?

Iedereen! Daarbij beslis je zelf wat voor kunstwerk het is: het kan een foto zijn, schilderij, gedicht, video, beeld, scrapbook/collage……….wat jij wilt; net als mensenrechten raakt kunst iedereen op een persoonlijke manier, dus je bent vrij je eigen vorm te kiezen.

Wat is ons doel?

Met de kunstwerken willen wij een tentoonstelling samenstellen die Mensenrechten toont in de meest brede en persoonlijke zin. Hiermee vragen we aandacht voor Mensenrechten en onderstrepen we het belang om je op eigen manier creatief te kunnen en mogen uiten.

Tot wanneer kan je insturen en waar moet het naartoe?

Inzendingen moeten binnen zijn op uiterlijk 5 november 2023. Daarna zal een jury de inzendingen bekijken, zodat we begin volgend jaar een winnaar kunnen uitroepen! Heb jij een kunstwerk wat zich niet makkelijk digitaal laat aanbieden, maak dan een foto en stuur die op. Geef dan ook aan of voor de tentoonstelling het echte kunstwerk mag worden tentoongesteld.

Wij zijn benieuwd naar jullie creativiteit, originaliteit en inspiratie!

Wat betekenen Mensenrechten voor jou?

Laat het ons weten!

Stuur je foto van je kunstwerk met naam, korte omschrijving en leeftijd (boven of onder 18) naar: secretariaat@gouda.amnesty.nl