Opening “Feest van de Geest”

Onder grote belangstelling werd 3 mei in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn de tweede editie van Feest van de Geest Groene Hart geopend door de burgemeester van Alphen aan den Rijn, mevrouw Liesbeth Spies en Amy van der Hoek, één van de kunstenaars van Ipse de Bruggen. Mevrouw Spies benadrukte dat vrijheid van Geest niet vanzelfsprekend is. Ook bij ons is dit niet vanzelfsprekend, niet iets dat zomaar blijvend is. We moeten ons inzetten voor die vrijheid.

Gedurende de komende Hemelvaart- en Pinksterweekenden exposeren circa 40 kunstenaars hun nieuwe kunstwerk over het thema Vrijheid van Geest in 23 kerken in het Groene Hart. Rond de exposities zijn tal van activiteiten georganiseerd in samenwerking met de kunstenaars zoals workshops, inspirerende wandelingen en vele muziekuitvoeringen.

In dit kader houdt Amnesty morgen, 8 mei, een schijfactie in De Veste. De schrijfactie is van 14.00 uur tot 16.00 uur.