Succesvolle schrijfmarathon

10 en 11 december 2015

Dit jaar vond de Schrijfmarathon voor de derde keer plaats. Gouda sloot zich in 2015 daarbij voor het eerst aan. Op 10 december was het eerste deel van de Goudse schrijfmarathon. Het was gezellig druk in de wereldwinkel aan de Lange Groenendaal. Onder de deelnemers bevond zich wethouder Hilde Niezen, die aanwezig was namens het college van burgemeester en wethouders. Zij heeft volop meegeschreven en liet ons weten dat het college het belangrijk vindt dat er in Gouda wordt meegedaan aan de schrijfactie van Amnesty. De dag daarna, tevens Kaarsjesdag, waren de vrijwilligers van Amnesty aanwezig met materiaal in de Goudse Bibliotheek.

Er zijn in totaal 223 brieven geschreven.

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat is de simpele gedachte achter de jaarlijkse schrijfmaranthon.  De woorden van Moses Akatugba uit Nigeria tonen hoe belangrijk dat is: ‘Toen ik hoorde wat er allemaal voor mij is gedaan door Amnesty International, was ik de gelukkigste man op aarde.’ Hier kun je zien voor welke mensen in 2015 is geschreven.